MISI - Hungarian School - End of Spring Semester (06.08.2014.)

MISI - Hungarian School - End of Spring Semester

"Embernek lenni pontosan annyit jelent, mint felelősnek lenni. Érezni, hogy a kővel, melyet lehelyezel, a világot építed tovább." Antoine de Saint-Exupery

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a Misi építkezésében egy-egy kővel, kaviccsal hozzájárultak, segédkeztek az iskola elindításában.

Komoly munkát tudhatunk magunk mögött: terveztünk, küzdöttünk, izgultunk és örültünk a sikereknek. Egymásra számíta, bízva egymásban, közösen valósítottuk meg mindezt. 

Elmondhatjuk, hogy megérte a munkát, hiszen minden alkalommal láthattuk, ahogy a diákok vidáman érkeztek, mert várták őket a barátok és tanáraik, várt rájuk a lehetőség. A lehetőség, hogy hétről-hétre többek lehessenek, tanuljanak a magyar kultúráról, megőrizzék magyarságukat.

MISI Hírlevél


Misi on You Tube

Batyu, pogácsa, aprópénz...

Magyar szokás szerint a ballagó diákok batyut vagy tarisznyát kapnak, amikor az óvodától vagy iskolától búcsúznak. Az ünnepség neve “ballagás”. A MISI első szemeszterének diákjait június 8-án búcsúztattuk. A szokást megelevenítve a mi kis diákjaink egy egyedi, névre szóló, kézzel díszített fakanalat és hozzá egy kis batyut kaptak.

A batyuba “útravalónak” egy pogácsát és egy aprópénzt tettünk.

Ugyan a MISI diákjai nem igazán ballagnak el, hiszen többségük folytatni fogja a magyar iskolát, mégis fontosnak tartottuk, hogy a MISI elso" kurzusának lezárásáról így emlékezzünk meg.

Rendkívüli dolognak számít, hogy a MISI megnyithatta kapuit, és hogy a nyári szünet után folytatni tudjuk az iskolát. Mérföldkő ez a Minnesotai Magyarok szervezetének életében, és mi , tanárok és szervezők nagy örömmel és lelkesedéssel vettünk részt az iskola eddigi munkájában.

Mi még semmiképpen sem kötünk batyut a hátunkra, sőt a nyarat az őszi folytatás előkészítésére, és a felkészülésre fogjuk fordítani. Rengeteg ötletünk és elképzelésünk van, amit még mind szeretnénk megvalósítani. Örömmel és izgatottan várunk vissza minden gyermeket, és új diákok jelentkezésére is számítunk. Addig is azonban mindenkinek örömteli nyarat kívánunk.

Kis Diákjaink, pihenjétek ki az iskolát, hogy újult erővel és nyitott szívvel folytathassuk a magyar nyelv csodálatos kincseinek feltárását!

“Félre irka, félre táska,

vidám szemünk ne is lássa,

vigyük gyorsan a padlásra,

őszig legyen ott lakása.”

(Részlet Csukás István Tanévzáró című verséből)