Kenyér Ünnep és Közösségi Piknik (08.23.2014.)

 Minden évben összegyűlnek az Egyesült Államokban Minneapolis - Saint Paul magyar lakói, hogy közösen ünnepeljék meg az államalapítás ünnepét augusztusban.

Az idei pikniket is egy parkban tartották, de újdonsággal: gyermekjátékokkal indult a nap!

A Tücsök tábor elnevezésű program középpontjában a kenyérünnep állt, így minden kis résztvevő először is kötényt díszített magának, hogy jó pékként vagy molnárként tudjon részt venni a foglalkozásokon.

Mondókákkal, dalokkal megtanulhatták a gyerekek, hogyan vetik, aratják, cséplik a búzát, hogyan sül a kenyér, majd bábozás következett és végül kenyeret, kiflit, kalácsot, perecet is formázhattak só-liszt-gyurmából, amit mindenféle magokkal dekorálhattak ki kedvükre.

A felnőttek eközben szintén kivették a részüket a kenyérfélék élvezetéből, hiszen csodás batyus bált rendeztek, amire mindenki hozott valami finomságot, sőt, még kürtőskalácsot is lehetett sütni a tűzön!

Nagy öröm a minnesotai közösségben, hogy egy csodás napon találkozhattunk és lehettünk együtt, illetve, hogy a sok-sok kisgyermeknek hála az eddig is mozgalmas magyar közösségi élet még inkább felpezsdült!

 Mészáros Eszter
MH gyakornok