Kempingeztek a Gyerekklubosok (08.15-17, 2014.)

 

Tábortűz, bogrács, hálózsák… - elengedhetetlen kellékei minden kepmingezésnek. Ami ezt az alkalmat különlegessé tette: hogy magyar szó töltötte meg az erdőt Minnesota államban, és a bográcsban igazi magyar lecsó főtt.

Augusztus közepén 8 Minnesotai Gyerekklubos család, 17 kis lurkóval egy vidám hétvégét töltött kempingezéssel. Helyszínül Rice Creek-Chain of Lakes Regional Parkot választottuk, ahol lehetőségünk adódott fürdésre a közeli tóban, közös főzőcskére, természetesen sok-sok szaladgálásra és játékra is.

A kitűnő időjárás segített terveink megvalósításában. Péntek este a sátrak felállítását tábortűz melletti vacsora és beszélgetés követte. Szombaton reggel az együtt elfogyasztott bőséges reggeli (szalonnás tojásrántotta és amerikai palacsinta) után a napot a strandon töltöttük fürdéssel, kenuzással és játékkal egybekötött piknikkel. A hölgyeknek még egy kis Zumbára is volt lehetőségük a szabadban.

 

Vacsorára kolbászos lecsó készült magyar szokás szerint bográcsban. Mindenki kivette a részét a munkából. A csapat hölgy tagjai a tábori konyhában serénykedtek, míg a férfiak a tűz körül tüsténkedtek, a gyerekek pedig eközben felfedező útra indultak az erdei ösvényen.

Este a gyerekeknek elemlámpás Kincsvadászatot szerveztünk, melynek végén mindenki  büszkén mutatta egymásnak a megszerzett kincseket. A hangulatot csak fokozta a világító pálcika dobálás. Az izgalmas nap után senkit sem kellett altatni. 

Vasárnap reggelre már mindenki rutinosan mozgott a táborban, gyorsan elkészült a magyaros tojásrántotta, amit sátorbontás és búcsú követett.

A hétvége gyorsan elrepült. Mindenki jól érezte magát és ez a kis kirándulás még közelebb hozta a felnőtteket és a gyerek csapatot is. Reméljük jövőre új családok is fognak csatlakozni és ez is évente ismétlődő esemény lesz a Minnesotai Magyarok körében.

Matika Zsuzsanna