Magyar Cserkész Nap - 2016. 05. 28.

II. Magyar CSerkésznap - 2016. május 30.

A képek magukért beszélnek, melyből akad bőven. Fantasztikus nap volt. Kicsik, nagyok egyszóval mindenki jól érezte magát, és várják a folytatást.

A Cserkész Napunkat kézműves foglalkozással, kenuzással és játékokkal kezdtük. A Forgószínpad keretében a gyerekek tovább gyakorolták a csomózást, kenuzást, kuruc dalokat, az elsősegély nyújtást; történelmi személyekkel és gyógynövényekkel ismerkedtek.
A nap fénypontja az akadályverseny volt, melyet egy hadi tanács előzött meg. A táborparancsnok ismerettte a küldetést - Felkutatni II. Rákóczi Ferencet lengyel földön, és felkérni, hogy álljon a szabadságharc élére, legyen a kurucok vezére.
A három őrs (Erdei hal, Vuk, Vadász Lányok) három zsák aranyat és a kuruc zászló darabjait vitte Rákóczinak. Természetesen került a tarisznyákba térkép is és egy kis elemózsia. Az indulás előtti izgalmakat még fokozta, hogy eltűnt Rákóczi aranya, de a szemfüles cserkészeink hamar rátaláltak a tolvajra, aki megkapta méltó bűntetését.
Az őrsöknek 6 állomáson kellett bizonyítaniuk rátermettségüket és cserkész tudásukat: furfangos találos kérdéseket és képrejtvényt kellett megfejteniük, csomóztak, sebesültet láttak el, elcsenték a labanc futár levelét, és átkeltek a magyar-lengyel határon. Mikor pedig elértek végre Brezán várához, akkor II. Rákóczi Ferenc vezetésével csatát vívtak a labancokkal. 
A nap végén az éhes csapatnak jól esett a paprikás krumpli, hamuban sült pogácsa, Mézes Rákóczi Túrós és almás pite. A tábortűznél magyar népdalokat énekeltünk, és pillecukrot sütöttünk. 
Köszönet az önkéntesek áldozatos munkájáért, nélkülük nem tudtuk volna megvalósítani terveinket. Jövőre - de reményeink szerint már korábban - újra találkozunk.
Addig is jó munkát!
Czettisch Betty


Magyar Cserkész Nap – 2016. május 28.

Szeretettel várjuk a magyarul beszélő iskolás korú gyerekeket szüleikkel a Magyar Cserkész Portyázásra. Az egész napos program keretében lesz kézműves foglalkozás, kenuzás, tábortűz: a gyerekek gyarapíthatják ügyességi és történelmi tudásukat. A tanyázás fő attrakciója a

számháborúval egybekötött akadályverseny lesz.

A nap folyamán és az akadályverseny keretében a magyar történelem egy jeles eseményét fogjuk megeleveníteni, ami egyelőre még legyen meglepetés. Minden jelentkező külön meghívót fog erről kapni.

Helyszín: Silverwood Park – Island Shelter; 2500 County Rd. E, St. Anthony

Időpont: 2016. május 28..   -   Délelőtt 11 órától este 7 óráig

Jelentkezés feltételei:

  • Iskolás korú gyermekek számára (5-18 évesek) 5 év alatt gyerekek - előzettes egyeztetés után - állandó szülői felügyelet mellett vehetnek részt a programon
  • Magyar nyelvtudás (FONTOSNAK tartjuk, hogy a nap folyamán minden foglalkozás kizárólag magyarul menjen, ez elengedhetetlen feltétele a magyarságtudat elmélyítésének.)
  • Regisztráció (kérjük kattintson a linkre a regisztrációhoz)
  • Részvételi díj befizetése
Date: 
Saturday, May 28, 2016 - 11:00am to 7:00pm
Location: 
Silverwood Park Island Shelter; 2500 County Rd. E, St. Anthony