Kids' Club & MISI FARSANG

Télűző farsangi mulatság a MISI-ben

Február 22-én tartottuk a gyerekklubbal közös farsangi mulatságunkat a Minnesotai Magyar Iskolában, a MISI-ben. A tanóra keretében beszélgettünk a farsangolásról, hogy mikor és miért rendeznek farsangot az óhazában. Sőt egy különleges farsangi népszokással, a mohácsi busójárással is megismerkedtünk. A kisebb gyerekek talán kicsit megszeppenve, a nagyobbak lelkendezve csodálkoztak rá az állatbőrbe bújt emberekre a mutatott felvételeken.

Az óra további részében ijesztőbbnél ijesztőbb busó maszkokat készítettünk egyszerű alapanyagokból, papír zacskóból, raffiából, és színes papirokból. A gyerekek busó maskaráit a szőrmellények tették még hitelesebbé.

Nem maradt más hátra, mint végre elűzni a telet! Kicsik és nagyok, felnőttek és gyerekek együtt roptuk télűző táncunkat a rögtönzött tűz körül. Igyekeztünk mindent beleadni, mert már mindannyian nagyon várjuk a tavaszt.

Hogy sikerült-e maskaráinkkal és szenvedélyes táncunkkal elijesztenünk a telet Minnesotából? Az elkövetkező hetekben biztosan kiderül.

                                                                                                Dukai Júlia


Date/Időpont: February 22 (vasárnap), 2015 

Location/Helyszín: Unity Church Unitarian - basement and outside/alagsor majd télégetés kint a szabadban
(733 Portland Ave., St. Paul, MN)

Kids' Club Belépő: ingyenes tagdíjat befizető családok számára (tagdíj $30 MH tagdíj + $30 Kids' Club tagdíj); $5/gyerek MM tagsági díjjal nem rendelkezők részére

Tagdíjak befizethetőek online, csekken, vagy a helyszínen készpénben. Köszönjük a támogatást.

Program:

1:00-2:00 Classes take place/Foglalkozások - Kis Mókus Csoport, Nagy Mókus Csoport, Kezdő Nagy Mókus Csoport, Kids' Club

2:00-2:30 Craft/Kézműves foglalkozás - Busó álarc készítése (Nagy Mókusok az Art Room-ban, Kis Mókusok és Kids' Club-osok a Science Room-ban)

2:30-3:00 Bonfire outside to scare the winter/Télégetés - Tábortűz a szabadban, Busó karnevál

3:00-3:30 Snack/Uzsonna (kérünk, hozz magaddal valami egészséges harapnivalót, amit megosztassz a többiekkel)

DONUT EATING CONTENT - FÁNKEVŐ VERSENY

Kérünk mindenkit, hogy hozzanak cserecipőt.

Mindenkit szeretettel várunk.

Date: 
Sunday, February 22, 2015 - 2:00pm
Location: 
Unity Church Unitarian - 733 Portland Ave., St. Paul, MN